Výborný lowcarb oběd, doplněný čerstvou zeleninou.
Děkujeme Janě Valíkové za recept :)
- 25m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Portobello | |
---|---|
3 kusy 250 g |
250 g |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 snítka |
1 snítka |
Postup přípravy
-
Z hub odřežeme nožičky a nasekáme na drobno, nastrouháme rokfor, přidáme vejce, najemno nakrájenou šunku a koření. Na pečící papír dáme houby kloboučkem dolů (trochu potřít olejem),a plníme směsí.
Pečeme v předehřáté troubě cca 20-25 minut na 200°C.
Makronutrienty
13%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 515 kJ | 2 345 kJ |
Kalorická hodnota | 123 kcal | 560 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,63 g
1,55 g |
12 g
7,05 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,263 SVJ | 1,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,81 g
4,66 g |
40,1 g
21,2 g |
Bílkoviny | 9,21 g | 42 g |
Sůl | 1,31 g | 5,97 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů