Určitě ten nejžádanější recept na nízkosacharidové cukroví tuto zimu ...
POKUD SE VÁM RECEPT LÍBÍ, TAK VÍCE TAKOVÝCH NAJDETE V NOVÉ KUCHAŘCE: https://www.sladcenesladce.cz/
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
1 kus |
1 kus |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 5 g |
5 g |
1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
jemné mletých pistácií 50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
Poleva | |
1 kus |
1 kus |
20 g |
20 g |
1 lžička pistáciové pasty (barvivo) 1 g |
1 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na těsto prohněteme. Pracujeme rychle, těsto bude lepit. Zabalíme ho do fólie a necháme odpočívat v lednici ideálně 2 hodiny.
-
Troubu předehřejeme na 170 °C. Těsto vyválíme mezi dvěma pečicími papíry. Sloupneme horní papír, těsto na něj otočíme a poté sloupneme i druhý papír. Vykrajujeme kolečka a s pečicím papírem přeneseme na plech. Vložíme do trouby a pečeme 4 minuty. Necháme vychladnout.
-
Mezitím si připravíme krém: smetanu zahřejeme v kastrůlku, přidáme aroma, pistácie a sladidlo. Ponorným mixérem několikrát přijedeme, aby byla směs co nejjemnější a krátce povaříme. Dáme vychladit.
Změklé máslo utřeme do pěny a přidáváme postupně vychladlý základ. Krémem spojujeme vždy dvě kolečka k sobě, poté dáme vychladit do lednice.
-
Nakonec si připravíme polevu: žloutek utřeme se sladidlem a pistáciovou pastou(můžeme nahradit zeleným potravinářským barvivem) na hustou polevu, bude to trvat asi 10 minut. Třeme vařečkou nebo v robotu s nástavcem na tření, aby se do polevy nedostaly vzduchové bublinky. Po kapkách vmícháme rum, poleva však nesmí být moc řídká, aby nestékala.
-
Vršek dortíků natřeme opatrně polevou, dozdobíme sekanými pistáciemi a necháme zaschnout.
Makronutrienty
31%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 059 kJ | 359 kJ |
Kalorická hodnota | 492 kcal | 85,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24 g
3,02 g |
4,19 g
0,526 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,4 SVJ | 0,419 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
42,7 g
16,9 g |
7,46 g
2,95 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 1,79 g |
Sůl | 0,385 g | 0,067 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů