Efektní, rychlé lowcarb dezertíky.
Děkujeme Susan Medřické za krásný recept :)
- 30m
- 2 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto - do 2 hrnků | |
|---|---|
|
mouka mandlová z mandlových jader 2 lžíce |
2 lžíce |
|
30 g |
30 g |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 kus |
1 kus |
|
100 ml |
100 ml |
|
kakaový prášek, holandské kakao do půlky těsta 1 lžička |
1 lžička |
|
do druhé půlky těsta 1 lžička |
1 lžička |
| Krém | |
|
200 g |
200 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Připravíme si dva stejné hrnky, lehce vymažeme máslem.
Vše krom kakaa a čaje vymícháme na těsto, rozdělíme na půlky.
Do jedné zamícháme kakao, do druhé čaj.
-
Dáme do hrnků, v mikrovlnce pečeme asi 4 minuty.
Necháme vychladit, nakrájíme na kolečka, spojíme krémem a nazdobíme.
-
Den předem si připravíme pařížskou šlehačku:
Do maleho hrnecku si nalejeme slehacku a privedeme k slabemu varu,odstavime hrnek z plotny a pridame nalamanou cokoladu I s sladidlo,nechame cokoladu rozpustut a znovu chvilku zahrejeme,odstavime a obcas zamichame. Až je krem vychladlý, dame pres noc do lednice. Druhy den vyslehame a mame parizskou slehacku.
-
Můžeme dozdobit rozpuštěnou čokoládou, hoblinkami, krémem, ovocem...
Makronutrienty
25%
17%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 084 kJ | 2 458 kJ |
| Kalorická hodnota | 259 kcal | 587 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
9,26 g
4,79 g |
21 g
10,9 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,926 SVJ | 2,1 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,9 g
11,9 g |
49,8 g
26,9 g |
| Bílkoviny | 6,26 g | 14,2 g |
| Sůl | 0,457 g | 1,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů












