- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Polévka univerzální bylinkový a kořenící přípravek 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso, cibuli a papriku nakrájíme na nudličky a společně zprudka opečeme na sucho na teflonové pánvi.
-
Když se maso zatáhne, přidáme koření a sůl.
-
Podáváme se zeleninou a koprovo jogurtovým dresinkem. Jako příloha se hodí kaiserka, houska, bageta nebo tortilla.
-
Důležité je maso připravovat zprudka, aby nepustilo šťávu a neztvrdlo.
Makronutrienty
16%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 540 kJ | 1 102 kJ |
Kalorická hodnota | 129 kcal | 263 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,47 g
0,942 g |
7,08 g
1,92 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,347 SVJ | 0,708 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,1 g
2,36 g |
18,6 g
4,82 g |
Bílkoviny | 9,13 g | 18,6 g |
Sůl | 1,76 g | 3,59 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů