Jesenný pokrm, ktorý zasýti a zohreje. Vhodný ako obed alebo večera.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
5 kusů |
5 kusů |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
3 plátky |
3 plátky |
2 kusy |
2 kusy |
4 stroužky |
4 stroužky |
50 ml |
50 ml |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Zeleninu očistíme a nakrájame na ľubovolné tvary a naukladáme ju
do zapekacieho skla.
-
Nakrájame párky a pridáme k zelenine.
-
Všetky koreniny zmiešame s olejom a zalejeme zeleninu, pridáme trochu vody a celé to premiešame.
-
Zapekáme v zakrytej mise okolo 45 minút na 180 °C.
Makronutrienty
48%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 608 kJ | 2 280 kJ |
Kalorická hodnota | 145 kcal | 545 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,2 g
1,53 g |
45,7 g
5,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,22 SVJ | 4,57 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,2 g
0,874 g |
38,3 g
3,27 g |
Bílkoviny | 3,22 g | 12,1 g |
Sůl | 0,776 g | 2,91 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů