Můj zdravý recept na vynikající nízkosacharidové (low carb) cukroví je tu. Trochu jsem se bála, jak LC rohlíčky dopadnou, jsou totiž bez mouky a bez cukru (tudíž i keto) - ale nakonec na výbornou. Otestovala jsem je dnes mezi kolegy v práci a nikdo si nestěžoval, že by mu na nich něco vadilo.
- 35m
- 35 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
prostě 12 lžic 150 g |
150 g |
5 lžic |
5 lžic |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
30 g |
30 g |
1 kus |
1 kus |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
Poleva | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Mandle, kokosovou mouku, kakao dejte do mísy se změklým máslem a vejcem. Dobře propracujte, jde to dobře vidličkou. Všechny ingredience se musí spojit. Těsto je velmi vláčné a lepivé.
-
Těstem naplňte pečící formičky na rohlíčky po okraj a pořádně přitlačte. Formičky předtím vymažte máslem. Pečte 10-12 minut na 180°C. Potom plech s formičkami vyndejte z trouby a nechte chladnout.
-
Připravte si pařížský low carb krém. Šlehačku vyšlehejte do tuha. Přidejte kelímek mascarpone pokojové teploty a opět prošlehejte. Nakonec přidejte zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Ta nemusí být úplně studená, ale neměla by byt horká. Ideálně vyzkoušet prstem.
-
Krém dejte zdobičkou na rohlíčky. Tvar nechám na vás.
Nakonec připravte polevu, do které namočíte vychlazené rohlíčky. Buď to rozpuštěné čokolády přidejte trochu Omegy a dobře rozmíchejte nebo udělějte ganache – pokrájenou čokoládu zalijte horkou smetanou a rozmíchejte dohladka.
Rohlíčky do polevy namáčejte stranou s krémem, nechte okapat a dejte ještě na pár minut ztuhnout do lednice.
Makronutrienty
23%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 763 kJ | 433 kJ |
Kalorická hodnota | 421 kcal | 104 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,5 g
5,93 g |
3,32 g
1,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,35 SVJ | 0,332 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
38,6 g
20 g |
9,5 g
4,91 g |
Bílkoviny | 7,78 g | 1,91 g |
Sůl | 0,09 g | 0,022 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů