Pangasius v schwarzwaldskej šunke s avokádovým šalátom.
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
50 ml |
50 ml |
1 lžička |
1 lžička |
šunka sušená, schwarzwaldská šunka 100 g |
100 g |
1 hrst |
1 hrst |
2 g |
2 g |
2 g |
2 g |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Salát | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
2 ks pangasius si prekrojíme na menšie kúsky,posolime, okoreníme, pridame tymián, citronovú kôru, štipku chilli a polejeme olivovým olejom, jemne premiešame, aby sa chute spojili, na rybku priložme lístky špenátu a to celé obalíme v šunke. Pečieme z obidvoch strán po 3minutky.
-
Uvaríme si 1vajičko natvrdo, očistíme si 1 avokádo, polku cibule(lepšia je však jarná cibuľka) trošku chilli papričky, toto všetko pokrájané na kocky, dochutíme citrónovou šťavou, sol,čierne korenie a pridáme 2-3PL kyslej smotany. Šalát je veľmi chutný ,svieži a ľahký, výborne sa hodí k rybe ale aj kuraciemu mäsku.
Makronutrienty
13%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 686 kJ | 2 979 kJ |
Kalorická hodnota | 164 kcal | 712 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,26 g
0,719 g |
14,1 g
3,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,326 SVJ | 1,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,5 g
3,28 g |
58,7 g
14,3 g |
Bílkoviny | 8,36 g | 36,3 g |
Sůl | 2,62 g | 11,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů