- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
550 g |
550 g |
2 snítky |
2 snítky |
2 stroužky |
2 stroužky |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ráno panenku nařízněte a prošpikujte na kousky nakrájeným česnekem a snítkou rozmarýnu. Potřete olivovým olejem a dejte do lednice odpočinout.
Na teflonovou pánev kápněte trochu oleje a panenku na něm ze všech stran opečte. Pak ji přendejte na pekáček do rozpálené trouby a pečte na 180 st.
Do pánve po panence dejte kousek másla, rozehřejte a zaprašte moukou. Přidejte trochu vody nebo vývaru a rozmíchejte. Dále dejte lžíci hořčice a dochuťte solí a pepřem.
Makronutrienty
8%
58%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 758 kJ | 1 187 kJ |
Kalorická hodnota | 181 kcal | 284 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,53 g
0,346 g |
3,96 g
0,542 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,253 SVJ | 0,396 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,9 g
3,09 g |
17,1 g
4,83 g |
Bílkoviny | 18,5 g | 28,9 g |
Sůl | 0,304 g | 0,476 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů