- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
|
550 g |
550 g |
|
2 snítky |
2 snítky |
|
2 stroužky |
2 stroužky |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ráno panenku nařízněte a prošpikujte na kousky nakrájeným česnekem a snítkou rozmarýnu. Potřete olivovým olejem a dejte do lednice odpočinout.
Na teflonovou pánev kápněte trochu oleje a panenku na něm ze všech stran opečte. Pak ji přendejte na pekáček do rozpálené trouby a pečte na 180 st.
Do pánve po panence dejte kousek másla, rozehřejte a zaprašte moukou. Přidejte trochu vody nebo vývaru a rozmíchejte. Dále dejte lžíci hořčice a dochuťte solí a pepřem.
Makronutrienty
6%
63%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 694 kJ | 1 064 kJ |
| Kalorická hodnota | 166 kcal | 254 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
1,79 g
0,388 g |
2,74 g
0,595 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,179 SVJ | 0,274 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,39 g
2,82 g |
14,4 g
4,33 g |
| Bílkoviny | 18,8 g | 28,8 g |
| Sůl | 0,315 g | 0,483 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














