Vláčné výborné těsto s povidlovou nádivkou :-), dobře se s ním pracuje.
- 2h
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
já dávám Jizerku 250 g |
250 g |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
Náplň | |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Poleva | |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Ze surovin vypracujeme těsto. Podle potřeby můžeme přidat ořechy či máslo.
Necháme v chladu odležet.
-
Vykrajujeme srdíčka, pečeme 200°C/10 minut dorůžova.
Druhý den plníme povidlovou nádivkou-je mooooc dobrá, navinulá a jedinečná.
Po zatuhnutí dozdobíme čokoládou, polevou, perličkami...
Makronutrienty
55%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 975 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 472 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
43,6 g
18,4 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,36 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,9 g
15,7 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 5,31 g | 0 g |
Sůl | 0,063 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů