
Rychlé, výživné, zdravé a sytivé jídlo … co víc dodat?
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 lžíce |
1 lžíce |
40 g |
40 g |
6 kusů |
6 kusů |
40 g |
40 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Na plotýnce nechejte rozehřát pánev (používám pánev z uhlíkaté oceli, při správné péči se chová jako nepřilnavá - bez rizikových fluorovaných polymerů) a přidejte ghí.
-
Do pánve s rozpuštěným ghí vsypejte kuličky hrášku a na ně vyklepněte vejce, snažte se neporušit žloutky.
-
Vejce posolte a posypejte nastrouhaným parmezánem. Pánev zaklopte pokličkou. Jakmile bílky zpevní a žloutky jsou uvnitř ještě tekuté nebo rosolovité (chcete zachovat co nejvíc živin, tak raději ne žloutky suché, natvrdo), omeletu podávejte.
Makronutrienty
7%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 748 kJ | 1 590 kJ |
Kalorická hodnota | 179 kcal | 380 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,07 g
0,779 g |
4,41 g
1,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,207 SVJ | 0,441 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,7 g
6,17 g |
27 g
13,1 g |
Bílkoviny | 13,7 g | 29 g |
Sůl | 1,14 g | 2,41 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů