- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Na kaši: | |
---|---|
1 hrnek |
1 hrnek |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
1 špetka |
1 špetka |
Na ozdobu: | |
6 kusů |
6 kusů |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 oříšky |
2 oříšky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Do hrnce vložíme vařenou quinou, zalijeme ji mlékem a prohřejeme. Bílek vyšleháme na sníh a postupně vmícháme do horké kaše. V případě potřeby naředíme dalším mlékem.
Švestky nakrájíme na kousky. Rozhřejeme máslo, přidáme vanilkový extrakt. Můžeme přidat i kapku rumu nebo trochu čekankového sirupu. Kaši posypeme na kousky pokrájenými švestkami, zalijeme máslem a zasypeme makem. Podávat můžeme také ozdobené vyšlehaným tvarohem nebo řeckým jogurtem.
Makronutrienty
57%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 528 kJ | 1 104 kJ |
Kalorická hodnota | 126 kcal | 264 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14 g
4,24 g |
29,4 g
8,86 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,4 SVJ | 2,94 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,76 g
2,04 g |
12 g
4,27 g |
Bílkoviny | 4,97 g | 10,4 g |
Sůl | 0,228 g | 0,477 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů