Je libo něco pikantního, třeba se bude hodit na volné dny...rybí saláty a chroupací tyčinky pro všechny. Bez lepku, případně i mléka a vajec. Více příprav rybích pokrmů najdete i v Radčiných kuchařkách bez lepku.....1,2
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Salát | |
|---|---|
|
sleďové prstýnky, závitky ochucené 200 g |
200 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
50 g |
50 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Zavináče rozbalíme, zelí z vnitřku posekáme na drobné kousky. Sleďové závitky oloupeme z kůže (trochu se rozpadají, ale nevadí).
-
Zavináče rozbalíme, zelí z vnitřku posekáme na drobné kousky. Sleďové závitky oloupeme z kůže (trochu se rozpadají, ale nevadí).
-
Podáváme spolu s trhaným listovým salátem a čerstvým pečivem.
Makronutrienty
13%
25%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 851 kJ | 1 488 kJ |
| Kalorická hodnota | 203 kcal | 356 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,81 g
3,02 g |
6,66 g
5,29 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,381 SVJ | 0,666 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,8 g
2,67 g |
31,1 g
4,67 g |
| Bílkoviny | 7,27 g | 12,7 g |
| Sůl | 1,7 g | 2,97 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














