Je libo něco pikantního, třeba se bude hodit na volné dny...rybí saláty a chroupací tyčinky pro všechny. Bez lepku, případně i mléka a vajec. Více příprav rybích pokrmů najdete i v Radčiných kuchařkách bez lepku.....1,2
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
sleďové prstýnky, závitky ochucené 200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
50 g |
50 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Zavináče rozbalíme, zelí z vnitřku posekáme na drobné kousky. Sleďové závitky oloupeme z kůže (trochu se rozpadají, ale nevadí).
-
Zavináče rozbalíme, zelí z vnitřku posekáme na drobné kousky. Sleďové závitky oloupeme z kůže (trochu se rozpadají, ale nevadí).
-
Podáváme spolu s trhaným listovým salátem a čerstvým pečivem.
Makronutrienty
13%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 891 kJ | 1 466 kJ |
Kalorická hodnota | 213 kcal | 350 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,96 g
3,08 g |
6,52 g
5,06 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,396 SVJ | 0,652 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,7 g
2,75 g |
30,8 g
4,52 g |
Bílkoviny | 7,4 g | 12,2 g |
Sůl | 1,81 g | 2,97 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů