Nízkosacharidové nudle

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Nízkosacharidové nudle

Recept jsem nazvala sice nudle, ale ony jsou to vlastně slané palačinky. Nemusíte je používat jen jako vložku do polévek, ale hodí se i jako přílohové nudle nebo, pokud je usmažíte silnější, jako placky (místo tortill) pro přípravu wrapů. Dají se skladovat až dva dny zabalené v potravinářské fólii v ledničce.

Postup přípravy

  1. Dohladka rozmixujte vejce, kokosovou mouku a sůl (metličkou se mi směs nikdy nepodařilo dostatečně rozšlehat). Rozehřátou pánev zlehka potřete sádlem a rozlijte na ni v tenké vrstvě těsto. Jakmile je palačinka z jedné strany hotová, velmi opatrně ji širokou obracečkou otočte a usmažte i z druhé strany. Stejným způsobem připravte ze zbylého těsta i další palačinky, podle velikosti a síly jich budete mít z 1 dávky těsta dohromady 3 až 4 kusy. Hotové slané palačinky použijte jako wrapy, nebo, pokud z nich chcete mít nudle, smotejte je a vzniklé rolky nakrájejte na kolečka, získáte tak úhledné proužky.

    Dohladka rozmixujte vejce, kokosovou mouku a sůl (metličkou se mi směs nikdy nepodařilo dostatečně rozšlehat). Rozehřátou pánev zlehka potřete sádlem a rozlijte na ni v tenké vrstvě těsto. Jakmile je palačinka z jedné strany hotová, velmi opatrně ji širokou obracečkou otočte a usmažte i z druhé strany. Stejným způsobem připravte ze zbylého těsta i další palačinky, podle velikosti a síly jich budete mít z 1 dávky těsta dohromady 3 až 4 kusy. Hotové slané palačinky použijte jako wrapy, nebo, pokud z nich chcete mít nudle, smotejte je a vzniklé rolky nakrájejte na kolečka, získáte tak úhledné proužky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte