Chilli červená čočka s fazolemi

Soucitně.cz

Chilli červená čočka s fazolemi

Rostlinná obdoba známého mexického pokrmu chilli con carne. Směs napěchovaná bílkovinami pro milovníky pálivého.

Postup přípravy

  1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku do zlatova až hněda, přisypeme podle chuti koření: chilli con carne (nebo mexické bylinky), papriku (poměr chilli a papriky zhruba 1:1, případně upravíme podle toho, jestli preferujeme jídlo více pálivé), krátce jej osmahneme, aby ztmavlo, ale nezhořklo. Poté ještě lehce zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a zalijeme 4 hrnky vařící vody. Do ní přidáme 1 hrnek červené čočky, osolíme a jakmile začne čočka nabývat, je třeba ji pravidelně tu a tam zamíchat, aby se nepřipalovala.

  2. Zhruba po půlhodině by se měla čočka začít rozpadat a utvořit hustou kaši, podle chuti ještě přidáme sójovou omáčku nebo kousek sypkého zeleninového bujónu (pokud chceme jídlo pikantnější, můžeme přidat i rozetřený česnek), přidáme fazole, necháme za občasného míchání ještě zhruba pět minut obě chutě spojit. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené rajče a ještě chvilku povaříme (dostane tak příjemně nakyslou chuť). Ideální příloha je jasmínová rýže nebo celozrnné pečivo.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte