Voňavý lowcarb dezert či dárek :)
Krásný den a v případě zájmu o další recepty ↙️🫶
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==
- 40m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Korpus | |
|---|---|
|
najemno nastrouhat 250 g |
250 g |
|
mouka mandlová z mandlových jader 50 g |
50 g |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
|
4 lžíce |
4 lžíce |
|
1 špetka |
1 špetka |
| Navrch | |
|
100 g |
100 g |
|
30 g |
30 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
12 kusů |
12 kusů |
|
12 kusů |
12 kusů |
|
10 g |
10 g |
|
12 lístků |
12 lístků |
Postup přípravy
-
Žloutky oddělíme od bílků, k bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme do pevné pěny. Ke žloutkům přidáme vodu a vyšleháme do světlé pěny. Ke žloutků přidáme mandlovou mouku, kypřící prášek, mrkev a promícháme, poté opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme dozlatova (cca 25 minut - zkusit špejlí).
-
Čokoládu rozpustíme s másle a natřeme na vychladlý korpus, poté "nakydáme" ořechové máslo a dozdobíme ovocem.
Makronutrienty
44%
18%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 599 kJ | 636 kJ |
| Kalorická hodnota | 143 kcal | 152 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
11,2 g
4,83 g |
11,9 g
5,13 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,12 SVJ | 1,19 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,36 g
3,08 g |
9,94 g
3,28 g |
| Bílkoviny | 4,63 g | 4,92 g |
| Sůl | 0,262 g | 0,278 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














