Lahodný lowcarb dezert s ovocem :)
Slané, sladké, kyselé, pálivé,... Vše pohromadě ⬇️
@hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Korpus 22 cm | |
|---|---|
|
mouka mandlová z mandlových jader 200 g |
200 g |
|
50 g |
50 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
| Náplň | |
|
500 g |
500 g |
|
250 ml |
250 ml |
|
20 g |
20 g |
| Želé | |
|
4 lžíce |
4 lžíce |
|
10 g |
10 g |
|
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Máslo rozpustíme a smícháme s vejci a moukou. Namačkáme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů dozlatova.
-
Mezitím si připravíme náplň vyšleháním surovin.
Nalijeme na vychladlý korpus, dáme tuhnout do lednice.
-
Ovoce s troškou vody rozvaříme doměkka, přisypeme dortové želé a provaříme (dle návodu). Odstavíme ze sporáku a pokud je potřeba dosladíme sirupem. Nalijeme krém a necháme ztuhnout v lednici (nejlépe do druhého dne).
Makronutrienty
16%
26%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 054 kJ | 1 081 kJ |
| Kalorická hodnota | 252 kcal | 258 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,13 g
3,44 g |
6,28 g
3,52 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,613 SVJ | 0,628 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,3 g
8,31 g |
21,8 g
8,52 g |
| Bílkoviny | 9,81 g | 10,1 g |
| Sůl | 0,106 g | 0,108 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














