Skvělá nízkosacharidová (low carb) příloha ...
Od Kačky Kolníkové, děkujeme:)
- 30m
- 21 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
130 g |
130 g |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
50 ml |
50 ml |
20 g |
20 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 g |
3 g |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Najemno nastrouhanou zeleninu dáme smažit na ghí do změknutí - pozor nepřipálit!
-
Směs dáme do mísy, rozmixujeme tyčovým mixérem.
Přidáme vajíčka, smetanu, nastrouhaný sýr a ostatní přísady.
Promícháme a na plech děláme pusinky (sáčkem či lžičkou).
-
Pečeme asi 20 minut/170°C dozaltova v troubě, v horkovzdušné fritéze 10 min/170°C.
Makronutrienty
20%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 822 kJ | 194 kJ |
Kalorická hodnota | 196 kcal | 46,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,84 g
2,34 g |
1,38 g
0,551 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,584 SVJ | 0,138 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,5 g
8,69 g |
3,89 g
2,05 g |
Bílkoviny | 6,96 g | 1,64 g |
Sůl | 0,748 g | 0,176 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů