Oblíbený lowcarb dezert plný krému, mňam!
Další recepty ⤵️
https://www.instagram.com/momfit.diary/
- 1h
 - 8 porcí
 - středně obtížné
 
Potřebné suroviny
| Korpus 15 cm | |
|---|---|
| 
										
																				 4 kusy  | 
									4 kusy | 
| 
										
																				 8 lžic  | 
									8 lžic | 
| 
										 máslo z lískových oříšků, krém 15 g  | 
									15 g | 
| 
										 kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce  | 
									2 lžíce | 
| 
										 kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička  | 
									1 lžička | 
| Krém | |
| 
										 mascarpone, vysokotučný smetanový krém 400 g  | 
									400 g | 
| 
										
																				 200 g  | 
									200 g | 
| 
										
																				 50 g  | 
									50 g | 
| 
										
																				 1 kus  | 
									1 kus | 
Postup přípravy
- 
																													
Z bílků vyšleháme sníh. Ostatní suroviny smícháme a pak jemně zapracujeme sníh. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C cca 10minut. (Forma průměr 15cm) korpus necháme vychladit a opatrně podkrojíme.
 - 
																													
Čokoládu rozpustíme a postupně smícháme s mascarpone, až se hezky propojí s čokoládou vmícháme tvaroh a semínka z lusku.
Polovinu korpusu vrátíme do formy, natřeme půlkou krému, přiklopíme druhou polovinou korpusu a natřeme zbylým krémem. Dáme ztuhnout do lednice.
 
Makronutrienty
14%
20%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 344 kJ | 1 663 kJ | 
| Kalorická hodnota | 321 kcal | 398 kcal | 
| 
							Sacharidy
															 z toho cukry  | 
						
							6,52 g
															 3,2 g  | 
						
							8,07 g
															 3,96 g  | 
					
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,652 SVJ | 0,807 SVJ | 
| 
							Tuky
															 z toho nasycené mastné kyseliny  | 
						
							29,6 g
															 14,9 g  | 
						
							36,6 g
															 18,4 g  | 
					
| Bílkoviny | 8,97 g | 11,1 g | 
| Sůl | 0,204 g | 0,253 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
 - 3. Vejce a výrobky z nich
 - 7. Mléko a výrobky z něj
 - 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
 
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

							
							
							











