Karbanátky v lowcarb provedení, k tomu autorka servírovala grilovanou zeleninu a dip...povedlo se Ruth Šormové parádní nízkosacharidové jídlo :)
- 45m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Karbanátky | |
---|---|
500 g |
500 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
petrželka, petrželová nať sušená 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
2 kusy |
2 kusy |
Dip | |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše smíchat, vytvarovat karbanátky, péct troubě na plechu a omaštěném pečícím papíru 40 minut na 180 stupňů (v polovině času obrátit).
Makronutrienty
11%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 982 kJ | 988 kJ |
Kalorická hodnota | 235 kcal | 236 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,08 g
2,7 g |
4,11 g
2,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,408 SVJ | 0,411 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,1 g
6,64 g |
18,2 g
6,68 g |
Bílkoviny | 13,5 g | 13,6 g |
Sůl | 1,04 g | 1,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů