Tyto nízkosacharidové krekry se budou hodit jako pohoštění k vínu, na výlet nebo jen tak k televizi...
- 1h
- 50 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
1 kus |
1 kus |
|
100 g |
100 g |
|
mouka mandlová z mandlových jader 100 g |
100 g |
|
100 g |
100 g |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
| Navrch | |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Rozšlehám vejce se solí, přidám Palouček. Pak přidám ostatní suché suroviny a smicham. Dám do lednice přes noc. Možná není nutné, ale já dělala takto.
-
Pak mezi dvěma pečícíma papirama rozválím 5 mm, pokrájím na různé tvary dle libosti, potru zloutkem, lze posypat kmínem, sezamem atd. a dám péct na 170 °C 15 min
Makronutrienty
16%
34%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 533 kJ | 118 kJ |
| Kalorická hodnota | 366 kcal | 28,2 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
8,9 g
2,65 g |
0,686 g
0,204 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,89 SVJ | 0,069 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
27,4 g
4,63 g |
2,12 g
0,357 g |
| Bílkoviny | 19 g | 1,46 g |
| Sůl | 1,37 g | 0,106 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














