- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
40 g |
40 g |
4 kusy |
4 kusy |
100 g |
100 g |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 10 g |
10 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Náplň | |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
100 ml |
100 ml |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 30 g |
30 g |
1 lžička |
1 lžička |
Na potření | |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
V míse smícháme mandle s vejci a jogurtem a rozmícháme metličkou.
Ke směsi přisypeme sladidlo (já jsem použila erythritol) a jedlou sodu.
Necháme 5 minut odstát a potom těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem. Snažte se, aby bylo na plechu rovnoměrně rozprostřené.
Těsto pečeme 15 minut na 160 °C.
-
V další míse si promícháme všechny ingredience potřebné na náplň a necháme stát při pokojové teplotě.
Potom, co máme těsto upečené, necháme ho trochu vychladnout a opatrně ho odlepíme od pečicího papíru.
Placku si přemístíme na prkénko a celou plochu potřeme makovou náplní.
Z jedné strany placku chytneme a na dvakrát přeložíme. Dáváme pozor, aby se těsto neroztrhalo.
Na plech si připravíme nový pečicí papír.
-
Vrch závinu potřeme máslem, a vložíme do trouby. Pečem dalších 15 minut.
Makronutrienty
31%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 009 kJ | 869 kJ |
Kalorická hodnota | 241 kcal | 208 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,8 g
2,72 g |
11,1 g
2,34 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,28 SVJ | 1,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,5 g
6,8 g |
15,9 g
5,86 g |
Bílkoviny | 9,64 g | 8,31 g |
Sůl | 0,364 g | 0,313 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů