- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 20 g |
20 g |
100 ml |
100 ml |
jogurt bílý, rostlinná alternativa 125 g |
125 g |
hladká mouka špaldová celozrnná 100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Pudink | |
3 lžíce |
3 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
500 ml |
500 ml |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
V míse vyšlehejte vejce se sladidlem a přilijte mléko a jogurt. V mouce smíchejte prášek do pečiva a vločky a vmíchejte do směsi. Nakonec přisypte mák, kokos a skořici. Vše pořádně smíchejte a vylijte na plech s pečícím papírem. Pečte 25 minut při 180 °C.
-
Mezitím si připravte pudink. Škrob smíchejte se sladidlem a kakaem a přilijte mléko. Vařte do zhoustnutí. Po uvaření míchejte do zchladnutí, aby se nevytvořil škraloup. Poté nalijte na vychladlý korpus. Hotový koláč skladujte v lednici.
Makronutrienty
57%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 791 kJ | 850 kJ |
Kalorická hodnota | 189 kcal | 203 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,9 g
3,11 g |
24,6 g
3,34 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,29 SVJ | 2,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,5 g
2,87 g |
9,14 g
3,08 g |
Bílkoviny | 8,64 g | 9,28 g |
Sůl | 0,387 g | 0,416 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů