Tak tuhle Low carb pizzu musíte ochutnat!!!
Když jsme jí dělali tak na mě manžel i dcera koukali tak trošku divně, ale po prvním kousnutí se strhla bitka :-)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
na těsto: | |
---|---|
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
2 špetky |
2 špetky |
sýr parmazánového typu, strouhaný 80 g |
80 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Na pizzu varianta "červená" | |
15 g |
15 g |
4 kusy |
4 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
50 g |
50 g |
1 hrst |
1 hrst |
20 g |
20 g |
Na pizzu varianta "bílá" | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
20 g |
20 g |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 1 kus |
1 kus |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si předvaříme brokolici ve vroucí osolené vodě tak cca 5 minutek.
V míse rozmícháme 250g mletého kuřecího masa, 1 vejce, sůl, strouhaný parmazán a 250g posekané předvařené brokolice. Promícháme a nakonec přidáme 2PL lněné mouky. Rozdělíme na 2 díly a na plech vyložený pečícím papírem uděláme dvě pizzi . Tento pizza základ dáme péct do trouby na 180°C cca 10-15 minut.
Mezitím si připravíme ingredience na obložení pizzi.
Je to samozřejmě na Vás , nejlepší pizza je vždy ta, kterou si sestaví každý sám podle své chuti.
My udělaly dvě varianty. Jednu sýrovou a druhou s klasickým základem.
Na sýrovou jsme použili: mozzarellu,hermelín, nivu, parmazán.
Na klasiku: rajčatové sugo, slaninu, mozzarellu, brokolici, černé olivy, parmazán.
Nakonec dáme pizzu dopéct do trouby, cca na 10-15 minut.
Obě byli moc dobré, příště určitě vyzkoušíme i jiné kombinace chutí:-)
Makronutrienty
13%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 769 kJ | 2 055 kJ |
Kalorická hodnota | 184 kcal | 491 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,15 g
0,686 g |
11,1 g
1,83 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,415 SVJ | 1,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,9 g
4,71 g |
31,9 g
12,6 g |
Bílkoviny | 15,1 g | 40,4 g |
Sůl | 1,08 g | 2,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů