Převzato z: lchfdieta.cz
- 30m
- 15 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
90 g |
90 g |
120 g |
120 g |
10 g |
10 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
rozpuštěné 55 g |
55 g |
45 g |
45 g |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
na obalení 30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
V míse smícháme mandlovou mouku, mleté vlašské ořechy, kokosovou mouku, kardamom, kypřící prášek a sůl.
-
V další míse rozšleháme rozpuštěné máslo s erythritolem do hladké konzistence. Přidáme vajíčko, vanilkový extrakt a promícháme. Vlijeme do směsi s mandlovou moukou a promícháme.
-
Vytvarujeme 15 kuliček a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Pečeme na 160 °C po dobu cca 16 minut nebo do zlatova.
-
Necháme vychladnout.
Poté kuličky obalíme v moučkovém erythritolu a máme hotovo.
Makronutrienty
22%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 903 kJ | 521 kJ |
Kalorická hodnota | 455 kcal | 125 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,4 g
2,15 g |
4,21 g
0,587 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,54 SVJ | 0,421 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
42,6 g
10,3 g |
11,7 g
2,83 g |
Bílkoviny | 11,4 g | 3,12 g |
Sůl | 0,432 g | 0,118 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů