Losos je skvělým zdrojem bílkovin a kvalitních tuků. Jako přílohu jsem k němu přidala jen lehký salátek z quinoi a syrové zeleniny, která zrovna byla doma.
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
30 g |
30 g |
5 ml |
5 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Filet lososa jsem osolila, opepřila, přendala na pečící papír a v troubě pekla přibližně 15 minut. Mezitím jsem si uvařila do měkka ve vroucí vodě quinou (trvá to asi 10 minut) a smíchala s nadrobno nakájenou zeleninou a olivami. Quinoový salát jsem ochutila, solí, pepřem, olivovým olejem, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem.
Makronutrienty
30%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 472 kJ | 2 004 kJ |
Kalorická hodnota | 113 kcal | 479 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,82 g
0,781 g |
28,9 g
3,32 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,682 SVJ | 2,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,52 g
0,718 g |
19,2 g
3,05 g |
Bílkoviny | 11,2 g | 47,6 g |
Sůl | 0,502 g | 2,13 g |
Alergeny
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů