Lívance s ovesnými vločkami

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Lívance s ovesnými vločkami 1 další fotka

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku, v mouce uděláme důlek, do důlku nasypeme cukr a kvasnice. Do důlku nalijeme trochu vlažného mléka a necháme kvasnice trochu vykynout.

  2. Přidáme všechny ostatní suroviny a zbytek teplého mléka, dobře promícháme. Mísu položíme k teplu a necháme těsto pod utěrkou vykynout.

  3. Lívance smažíme na teflonové pánvi, kterou před každým lívancem lehce potřeme peroutkou namočenou v oleji.

  4. Podáváme s jahodami nebo borůvkami, rozmačkanými s cukrem, ozdobené rostlinnou šlehačkou nebo nízkotučným tvarohem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte