- 20m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Limonáda | |
|---|---|
|
černá jeřabina, aronie čerstvá 400 g |
400 g |
|
100 g |
100 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ovoce vložíme do 0,5 l nádoby na výrobu smoothie. Nádobu doplníme vodou. Rozmixujeme.
-
Rozmixovanou hmotu procedíme přes plátýnko, důkladně vyždímáme, abychom vymačkali všechnu šťávu. Šťávu nalijeme do 2 l džbánu a dolijeme vodou.
-
Přidáme citronovou šťávu a cukr. Promícháme a vychladíme.
Makronutrienty
94%
3%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 354 kJ | 386 kJ |
| Kalorická hodnota | 84,6 kcal | 92,3 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
20,3 g
1,84 g |
22,2 g
2,01 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,03 SVJ | 2,22 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,566 g
0,004 g |
0,618 g
0,005 g |
| Bílkoviny | 0,667 g | 0,729 g |
| Sůl | 0 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů











