- 45m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Jáhly | |
|---|---|
|
60 g |
60 g |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
| Navrch | |
|
200 g |
200 g |
|
1 kus |
1 kus |
| Na ozdobu | |
|
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.
-
Připravíme si ovoce. Já měla mražené - višně, necháme je povolit, přidáme nastrouhanou hrušku, vše společně s jáhly rozmixujeme. Na vrch přidáme pár mražených třešní a mandlí.
Makronutrienty
66%
13%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 641 kJ | 723 kJ |
| Kalorická hodnota | 153 kcal | 173 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
21,3 g
1,44 g |
24 g
1,63 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,13 SVJ | 2,4 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,78 g
0,511 g |
7,65 g
0,576 g |
| Bílkoviny | 4,21 g | 4,75 g |
| Sůl | 0,009 g | 0,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













