Jsou opravdu dobré, uvnitř vláčné, měkoučké a nejsou slizké. Zdravé nízkosacharidové pečivo - jako příloha či snídaně.
Od Kačenky Kolníkové, děkujeme :)
- 20m
- 4 kusy
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
70 g |
70 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu kdo nemá může dát jen lněnou nebo jinou, ale nemám odzkoušené! 20 g |
20 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
3 lžičky |
3 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 g |
2 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Mouky smíchat s pdp. Pak všechno smíchat dohromady a vyšlehat šlehačem. Těsto jsem měla asi jako na chleba, trošku tužší a lepivé. Namočenýma rukama jsem udělala bulky a dala na plech s pečícím papírem potřený trošku oliváčem.
-
Pekla jsem na 200 stupňů cca 10-12 minut, prostě až budou bulky zlatavé. Na mřížce nechat vychladnout. Měla jsem 4 kusy.
Makronutrienty
22%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 097 kJ | 667 kJ |
Kalorická hodnota | 262 kcal | 159 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,2 g
1,42 g |
6,22 g
0,863 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,02 SVJ | 0,622 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,7 g
6,83 g |
9,53 g
4,15 g |
Bílkoviny | 20,3 g | 12,3 g |
Sůl | 2 g | 1,22 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů