Kdo má rád tento moučník, určitě si pochutná i na této nízkosacharidové variantě.
- 50m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Moučník | |
|---|---|
|
mouka mandlová z mandlových jader 60 g |
60 g |
|
10 g |
10 g |
|
50 g |
50 g |
|
60 g |
60 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
sušené ovoce s ořechy / semínky 150 g |
150 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Smícháme suché přísady, do nich zamícháme vše mokré, včetně nasekaných ořechů,
pokrájeného sušeného ovoce a rozinek předem namočených v rumu. Podle hustoty buď vytvoříme mokrýma rukama váleček, nebo lžící naplníme malou chlebíčkovou formu, vymazanou tukem. Pečeme na 160 stupňů přibližně 35 minut. Můžeme polít čokoládou.
Makronutrienty
24%
18%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 723 kJ | 499 kJ |
| Kalorická hodnota | 412 kcal | 119 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
14 g
5,53 g |
4,05 g
1,6 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,4 SVJ | 0,405 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
33,9 g
12,2 g |
9,83 g
3,52 g |
| Bílkoviny | 10,4 g | 3,01 g |
| Sůl | 0,224 g | 0,065 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














