To už je luxusní záležitost...nízkosacharidové (low carb) cukroví, tentokrát lanýže... děkujeme Helence Bucharové :)
- 3h
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
140 g |
140 g |
90 ml |
90 ml |
1 špetka |
1 špetka |
60 ml |
60 ml |
340 g |
340 g |
Na obalení | |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Čokoládu, máslo a smetanu vložíme do skleněné mísy (nebo mísy vhodné do mikrovlnné trouby) a zahřejeme asi 2 minut, dokud se čokoláda nerozpustí. Všechny suroviny rozmícháme dohladka a dojemna.
Necháme vychladnout při pokojové teplotě, cca 2 hodiny. Potom dáme vychladnout do lednice, ideálně přes noc.
-
Tvarujeme kuličky o průměru cca 2 cm a odkládáme na talíř, nebo plech vyložený pečícím papírem. Opět dáme vychladnout, cca 1 hodinu. (Pozor! Hmota bude pevná, ale hodně lepkavá - je tedy třeba postupovat rychle a zbytečně kuličky v rukou nezahřívat).
-
Vychladlé kuličky obalujeme v čokoládě
Makronutrienty
36%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 356 kJ | 558 kJ |
Kalorická hodnota | 563 kcal | 133 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28,8 g
15,2 g |
6,83 g
3,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,88 SVJ | 0,683 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
46,5 g
27,6 g |
11 g
6,55 g |
Bílkoviny | 5,28 g | 1,25 g |
Sůl | 0,196 g | 0,046 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů