Všichni tu chuť známe a je prostě skvělá, nenahraditelná! Ale mám recept, který se dost blíží a udělá mi radost jak chuťově, tak nutričně. Langoše v tomto případě nesmažím, ale peču, jelikož se nedá použít odtučněná mozzarella z nálevu, další tuk už tu není na místě. A obvyklá otázka - křupe? Když je necháte péct déle (a nespálíte), tak ano!
Děkujeme Terezce Kubešové za recept, její inspirace na:
www.instagram.com/b_to_my_b/
- 30m
- 2 kusy
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
strouhané mozzarelly (tzn. suché) 140 g |
140 g |
40 g |
40 g |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
Navrch | |
bez cukru 30 g |
30 g |
60 g |
60 g |
4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
Strouhanou mozzarellu projedu tyčákem s moukou, vejcem, práškem do pečiva a solí. Vznikne těsto, se kterým se dá krásně pracovat. Rozpůlím ho a na plechu s pečícím papírem prsty udělám dva langoše.
-
Peču na 200 cca 20 minut, od 15ti hlídám. A pak klasika - kečup, česnek, sýr.
Makronutrienty
14%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 095 kJ | 1 878 kJ |
Kalorická hodnota | 262 kcal | 449 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,04 g
3,61 g |
10,4 g
6,18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,604 SVJ | 1,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,9 g
9,12 g |
29 g
15,6 g |
Bílkoviny | 19,6 g | 33,7 g |
Sůl | 1,63 g | 2,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů