Květušky - halušky s brynzou - low carb

Jídelní plán

Květušky - halušky s brynzou - low carb

Pokud zrovna nemáte chuť na maso, vyzkoušejte tuto skvělou verzi květušek. Opravdu vynikající jsou s kysaným zelím. Oběd je na stole doslova za pár minut.

Postup přípravy

  1. Květák rozkrájíme na plátky silné cca 1 cm, plátky na proužky, tyto pak krájíme na kousky cca 1-1,5cm. ( Krájíme na kousky před vařením z důvodu rychlosti - nechce se nám po uvaření drobit na kousky.) Kousky květáku vaříme několik minut v osolené vodě tzv. "na skus" .

  2. Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Krátce před dokončením přidáme červenou papriku nakrájenou na proužky a lehce osmahneme, dáme stranou. Na výpeku orestujeme květákové halušky, přidáme brynzu a lučinu (palouček, apod.), promícháme.

  3. Květušky rozdělíme na talíře, ozdobíme osmaženou cibulkou s paprikou. Jako přílohu můžeme dát kysané zelí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte