Pokud zrovna nemáte chuť na maso, vyzkoušejte tuto skvělou verzi květušek. Opravdu vynikající jsou s kysaným zelím. Oběd je na stole doslova za pár minut.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
400 g |
400 g |
80 g |
80 g |
80 g |
80 g |
Na ozdobu | |
---|---|
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Květák rozkrájíme na plátky silné cca 1 cm, plátky na proužky, tyto pak krájíme na kousky cca 1-1,5cm. ( Krájíme na kousky před vařením z důvodu rychlosti - nechce se nám po uvaření drobit na kousky.) Kousky květáku vaříme několik minut v osolené vodě tzv. "na skus" .
-
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Krátce před dokončením přidáme červenou papriku nakrájenou na proužky a lehce osmahneme, dáme stranou. Na výpeku orestujeme květákové halušky, přidáme brynzu a lučinu (palouček, apod.), promícháme.
-
Květušky rozdělíme na talíře, ozdobíme osmaženou cibulkou s paprikou. Jako přílohu můžeme dát kysané zelí.
Makronutrienty
27%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 446 kJ | 1 871 kJ |
Kalorická hodnota | 106 kcal | 447 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,56 g
1,81 g |
19,2 g
7,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,456 SVJ | 1,92 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,52 g
3,79 g |
35,8 g
15,9 g |
Bílkoviny | 4,11 g | 17,3 g |
Sůl | 0,363 g | 1,52 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů