Většinou si dělám maso na přírodno, s omáčkou nebo pečené či grilované, ale tyto naložené low carb (LC) řízečky k obědu nejsou vůbec špatné:)
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
na smažení 4 lžíce |
4 lžíce |
Směs na obalení | |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Kedlubnové brambory | |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Kuřecí maso naloženo do směsi jogurtu a vejce, den naloženo a dnes připraveno na oběd.
Řízky obalíme ve směsi a klasicky smažíme jako řízky, v našem případě na sádle.
-
Příloha je kedlubna uvařená ve vodě s kurkumou. I manžel byl velmi mile překvapen dobrou chutí.
Řízek vypadá tmavě, ale je to dáno lněnou a lískovou moukou.
Makronutrienty
7%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 756 kJ | 3 165 kJ |
Kalorická hodnota | 181 kcal | 756 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,15 g
0,791 g |
8,99 g
3,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,215 SVJ | 0,899 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,9 g
3,96 g |
49,8 g
16,6 g |
Bílkoviny | 16 g | 66,8 g |
Sůl | 1,29 g | 5,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů