Většinou si dělám maso na přírodno, s omáčkou nebo pečené či grilované, ale tyto naložené low carb (LC) řízečky k obědu nejsou vůbec špatné:)
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
na smažení 4 lžíce |
4 lžíce |
| Směs na obalení | |
|
mouka mandlová z mandlových jader 2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
| Kedlubnové brambory | |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Kuřecí maso naloženo do směsi jogurtu a vejce, den naloženo a dnes připraveno na oběd.
Řízky obalíme ve směsi a klasicky smažíme jako řízky, v našem případě na sádle.
-
Příloha je kedlubna uvařená ve vodě s kurkumou. I manžel byl velmi mile překvapen dobrou chutí.
Řízek vypadá tmavě, ale je to dáno lněnou a lískovou moukou.
Makronutrienty
8%
60%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 651 kJ | 2 678 kJ |
| Kalorická hodnota | 156 kcal | 640 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,25 g
0,868 g |
9,26 g
3,57 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,225 SVJ | 0,926 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,8 g
2,58 g |
36,2 g
10,6 g |
| Bílkoviny | 16,4 g | 67,4 g |
| Sůl | 1,31 g | 5,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













