- 1h:35m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Květák | |
150 g |
150 g |
1 lžička |
1 lžička |
Těstíčko | |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na těstíčko prošleháme metlou a nepředvařené růžičky v těstíčku obalíme a poklademe do zapékací mísy. Zbytek těstíčka nalijeme na květák a vložíme máslo.
Dáme do trouby zahřáté na 180 st.
-
Kuřecí prso v celku necháme marinovat asi hodinu potřené worcesteem, osolíme a opepříme a zprudka orestujeme na pánvi s máslem, přidáme ho do ke květáku a dopečeme.
Celková doba pečení je asi 30 minut.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Makronutrienty
12%
65%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 502 kJ | 2 756 kJ |
Kalorická hodnota | 120 kcal | 659 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,66 g
0,885 g |
14,6 g
4,86 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,266 SVJ | 1,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,96 g
1,97 g |
27,2 g
10,8 g |
Bílkoviny | 14,1 g | 77,2 g |
Sůl | 0,893 g | 4,9 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů