Panang curry pasta není tak ostrá, navíc je její pálivost v receptu ještě utlumena kokosovým mlékem a arašídovým máslem.
- 30m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
450 g |
450 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
90 g |
90 g |
90 g |
90 g |
90 g |
90 g |
90 g |
90 g |
bez aditiv 450 ml |
450 ml |
30 g |
30 g |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
nahradila jsem najemno nastrouhanou kůrou z 1/3 chemicky neošetřené limetky 1 kus |
1 kus |
bazalka thajská, asijská - listy 0,25 hrsti |
0,25 hrsti |
panang kořenící pasta (Panang Curry Paste Cock Brand) - 15g |
---|
Postup přípravy
-
Rozehřejte wok nebo jinou větší hlubší pánev. Přidejte kokosový olej a orestujte na něm na kousky pokrájená kuřecí prsa.
-
Do pánve přidejte panang pastu, velmi krátce orestujte a přilijte kokosové mléko.
-
Přidejte i arašídové máslo, sůl a na kousky pokrájenou očištěnou zeleninu - nejprve mrkev, hrášek a poté zelené fazolky a nakonec červenou papriku.
-
Jakmile je maso se zeleninou udělané, přidejte i limetkovou kůru a nasekanou cibulovou nať a thajskou bazalku. Omáčku můžete dochutit i 1 lžičkou kokosového cukru nebo medu.
-
Panang karí podávejte teplé samostatně a nebo s rýží (klasickou nebo v nízkosacharidové verzi květákovou).
Makronutrienty
19%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 659 kJ | 2 931 kJ |
Kalorická hodnota | 157 kcal | 701 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,86 g
1,62 g |
21,6 g
7,23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,486 SVJ | 2,16 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,2 g
8,52 g |
49,8 g
37,9 g |
Bílkoviny | 9,63 g | 42,9 g |
Sůl | 0,634 g | 2,82 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů