Rychlý lowcarb oběd, děkujeme Jance Folkové za recept :)
- 25m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Játra | |
|---|---|
|
500 g |
500 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 kus |
1 kus |
|
100 ml |
100 ml |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
| Květáková "rýže" | |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 g |
1 g |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
1/2 kg kuřecích jater jsem nakrájela na kostky a osmažila na lžíci sádla s cibulí, kouskem pórku a čerstvou paprikou (měla jsem jen zelenou, ale barevnější jsou hezčí). Podlila jsem trochu vývarem, přidala lžičku červené papriky, mletý pepř, sůl a restovala jsem asi 10 minut, dokud se tekutina trochu neodpaří.
-
Příloha květáková rýže: 1/2 syrového květáku jsem nahrubo rozsekala v mixéru a chvíli restovala na 1 osmažené cibuli na lžíci másla. Špetka muškátového květu, sůl, pepř.
Makronutrienty
29%
53%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 295 kJ | 1 438 kJ |
| Kalorická hodnota | 70,5 kcal | 344 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,43 g
1,11 g |
21,6 g
5,43 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,443 SVJ | 2,16 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,64 g
8,96 g |
12,9 g
43,7 g |
| Bílkoviny | 7,97 g | 38,9 g |
| Sůl | 0,501 g | 2,44 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














