Rychlý lowcarb oběd, děkujeme Jance Folkové za recept :)
- 25m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Játra | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Květáková "rýže" | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 g |
1 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
1/2 kg kuřecích jater jsem nakrájela na kostky a osmažila na lžíci sádla s cibulí, kouskem pórku a čerstvou paprikou (měla jsem jen zelenou, ale barevnější jsou hezčí). Podlila jsem trochu vývarem, přidala lžičku červené papriky, mletý pepř, sůl a restovala jsem asi 10 minut, dokud se tekutina trochu neodpaří.
-
Příloha květáková rýže: 1/2 syrového květáku jsem nahrubo rozsekala v mixéru a chvíli restovala na 1 osmažené cibuli na lžíci másla. Špetka muškátového květu, sůl, pepř.
Makronutrienty
29%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 307 kJ | 1 379 kJ |
Kalorická hodnota | 73,5 kcal | 330 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,55 g
1,14 g |
20,4 g
5,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,455 SVJ | 2,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,84 g
9,26 g |
12,7 g
41,5 g |
Bílkoviny | 8,19 g | 36,7 g |
Sůl | 0,514 g | 2,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů