Moc dobré a na přípravu nenáročné jídlo. Takto připravené kysané zelí jsem si velmi oblíbila, protože jej krásně dochutí vypečená šťáva s kuřete :-)
- 1h:20m
- 1 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Nejprve si roztopím troubu na 175° C. Na pánvi si nejprve orestuji na kostičky nakrájenou slaninu a když je hotovo, přendám slaninu do pekáčku, ve kterém budu jídlo péct. Ve výpeku ze slaniny si pak také z obou stran orestuji dozlatova kuřecí stehno. Nezapomenu jej okořenit - sůl, pepř a přidala jsem i trošku mleté papriky. Do pekáčku k orestované slanině přidám kysené zelí a nastrouhanou půlku jablíčka, pár kuliček jalovce a promíchám. Na zelí pak položím orestované kuřecí stehno, pekáček zakryju alobalem a peču cca 60 - 90 minut (záleží na velikosti masa). Na posledních cca 20 minut sundám z pekáčku alobal, aby kuře chytlo barvu.
Makronutrienty
20%
51%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 394 kJ | 2 091 kJ |
Kalorická hodnota | 94,3 kcal | 500 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,52 g
2,85 g |
18,7 g
15,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,352 SVJ | 1,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,12 g
2,28 g |
27,1 g
12,1 g |
Bílkoviny | 9,12 g | 48,3 g |
Sůl | 0,644 g | 3,42 g |
Alergeny
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů