Pořádný kuřecí gyros z pánve si zaslouží výraznou směs koření, maso a čerstvou zeleninu. Je to jednoduchý recept, který si připravíte v krátkém čase a luxusně si pochutnáte.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
kořenicí směs na gyros a kebab 1 lžíce |
1 lžíce |
Náplň | |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
150 g |
150 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kuřecí maso okořeníme, orestujeme na sucho na teflonové pánvi. Koření na gyros bývá slané, proto není nutné solit.
-
Jogurt smícháme s na jemno nakrájeným koprem.
-
Tortillu položíme na talíř, na tortillu navrstvíme maso, přidáme nakrájenou zeleninu a navrch ozdobíme jogurtem
-
Cuketa musí být malá, taková, která ještě nemá uvnitř semínka.
Makronutrienty
37%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 306 kJ | 1 655 kJ |
Kalorická hodnota | 73,1 kcal | 395 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,78 g
1,63 g |
31,3 g
8,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,578 SVJ | 3,13 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,25 g
0,743 g |
12,2 g
4,02 g |
Bílkoviny | 7,58 g | 41 g |
Sůl | 0,281 g | 1,52 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů