Naprosto jednoduchý a rychlý lowcarb (nízkosacharidový)oběd.
Od Jozefa Kabáta, děkujeme :)
- 25m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Příloha | |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na pánvi jsem na ghí osmahl obě cibule nakrájené na měsíčky, přidal maso na kostky, koření, lehce podlil vodou a dusil pod poklicí cca 20 minut. Občas jsem zamíchal.
-
Římský (či jiný) salát nakrájíme, pokapeme olivovým olejem, citronem a servírujeme s masovou směsí.
Makronutrienty
20%
56%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 362 kJ | 1 387 kJ |
Kalorická hodnota | 86,4 kcal | 331 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,39 g
1,34 g |
13 g
5,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,339 SVJ | 1,3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,13 g
1,56 g |
15,9 g
5,97 g |
Bílkoviny | 9,59 g | 36,8 g |
Sůl | 0,22 g | 0,844 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů