Oblíbené krekry vám poslouží jako příloha, snídaně či jen tak k vínu jako pohoštění...
- 15m
- 10 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
pomlet 2 lžíce |
2 lžíce |
40 g |
40 g |
najemno nastrouhat 150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše smícháme a uděláme si libovolné tvary. Čím tenčí, tím více tvrdé/křupavé budou. Pekla jsem na pečícím papíře na 170°C, ale nestopla jsem čas , takže až bude barva akurát:).
-
Pár jsem jich potom potřela i česnekem a to bylo úplně TOP.
Makronutrienty
21%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 242 kJ | 350 kJ |
Kalorická hodnota | 297 kcal | 83,7 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,5 g
0,595 g |
3,24 g
0,168 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,15 SVJ | 0,324 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,5 g
11,2 g |
5,21 g
3,16 g |
Bílkoviny | 23,9 g | 6,73 g |
Sůl | 1,62 g | 0,458 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů