KRÁLÍK PEČENÝ NA CIBULI A ČESNEKU

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

KRÁLÍK PEČENÝ NA CIBULI A ČESNEKU

Ačkoliv je neděle, já nezahálím. A ani moje trouba dneska nezahálela. Hned po bábovce se tam až do oběda "povaloval" králíček...

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek vsypeme do pekáče.

    Maso prošpikujeme klínky slaniny, ze všech stran důkladně osolíme a opepříme a uložíme do pekáče k cibuli. Na každou porci masa dáme kousek másla, lehce posypeme kmínem, podlijeme a přiklopené pečeme v troubě doměkka. Pak odklopíme a dopečeme do barvy. Pekla jsem na 160 stupňů cca 2 hodinky.

  2. Špenát: Už nějaký čas používám při přípravě trochu jiný postup než jak ho vařívala moje maminka a takto připravený nám moc chutná.

    Cibuli a česnek orestujeme na oleji, přilijeme mléko a přidáme zmrazený špenát. Hrnec přiklopíme pokličkou, ztlumíme plotnu a necháme špenát povolit. Pak po částech opatrně vmícháme mouku, aby se nám neutvořily hrudky, důkladně rozmícháme, osolíme a za občasného míchání povaříme, dokud nezhoustne natolik, že se nám začne lehce lepit na vařečku. Dle chuti dosolíme, můžeme přidat sušený česnek nebo špetku mletého chilli pro výraznější aroma a dochutíme Podravkou.

  3. Brambory nastrouháme nebo důkladně rozšťoucháme, přidáme vejce, sůl, mouku a krupičku a zpracujeme hladké nelepivé těsto. V případě potřeby ještě přidáme trochu mouky. Pracujeme rychle, bramborové těsto má tendenci dlouhým stáním řídnout!

  4. Rozdělíme na 3 stejně velké části, vyválíme šišky asi o průměru 6cm a vhazujeme do vroucí osolené vody. Ihned odspodu nadzvedneme vařečkou, aby nepřisedly ke dnu a za občasného promíchání vaříme asi 20 minut. Ještě teplé krájím nití na cca 1cm silné plátky a ukládám do nahřáté mísy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte