 
																					To byla velká dobrota ...
- 6h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
| kohoutí prsa s kůží bez kosti 300 g | 300 g | 
| 3 snítky | 3 snítky | 
| 200 g | 200 g | 
| 2 kusy | 2 kusy | 
| 50 g | 50 g | 
| 4 kusy | 4 kusy | 
| 150 g | 150 g | 
| 0,5 lžičky | 0,5 lžičky | 
| 1 lžička | 1 lžička | 
| 0,2 lžičky | 0,2 lžičky | 
Postup přípravy
- 
																													Kohoutí prsa osolíme, opepříme, přidáme větvičku rozmarýnu a zavakuujeme do vakuovacího sáčku. Necháme v ledničce marinovat do druhého dne. 
- 
																													Teplotu vodní lázně nastavíme na 65°C a čas na 5 hodin. Šalotku, česnek a pancettu nakrájíme na drobno, přidáme nasekaný rozmarýn, podlijeme trochou vody. Zakápneme olivovým olejem a vaříme, až cibule změkne. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, přidáme ke směsi. Osolíme, opepříme, promícháme a podlijeme smetanou. Redukujeme tak dlouho, až smetana zhoustne. 
- 
																													Hotová kohoutí prsa vyjmeme ze sáčku a prudce na litinové pánvi nasucho opečeme. Z každé strany cca 1 minutu. Kohoutí prsa nakrájíme na velmi tenké plátky a servírujeme s žampionovým ragú a těstovinami nebo polentovou kaší. 
Makronutrienty
16%
37%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 623 kJ | 2 627 kJ | 
| Kalorická hodnota | 149 kcal | 628 kcal | 
| Sacharidy z toho cukry | 3,92 g 2,13 g | 16,5 g 8,96 g | 
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,392 SVJ | 1,65 SVJ | 
| Tuky z toho nasycené mastné kyseliny | 11,2 g 5,3 g | 47,4 g 22,3 g | 
| Bílkoviny | 9 g | 37,9 g | 
| Sůl | 0,998 g | 4,21 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

 
																							 
							 
							 
							











