Kofty z krůtího masa s řeckým salátem a tzatziki

Adéla Kábelová

Kofty z krůtího masa s řeckým salátem a tzatziki

Řecké jídlo, které se skvěle hodí do horkých letních dní.

Postup přípravy

  1. Nejprve začneme s přípravou masa. Krůtí maso dáme do misky a přidáme k němu najemno nakrájenou šalotku a koření (skořici, pepř, sůl, římský kmín a čerstvou mátu). Směs promícháme dohromady a vytvoříme čtyři podlouhlé bochánky, které po dvou kusech napíchneme na špejle. Takto připravené maso pak můžeme grilovat, péct v trobě nebo na troše oleje orestovat na pánvi.

    Než bude maso hotové, tak si připravíme tzatziky a řecký salát.

    Na salát si nakrájíme na kostičky červenou cibuli, zelenou, červenou a žlutou papriku, rajče a okurku. K tomu přidáme na poloviny překrojené olivy kalamata a zakápeme olivovým olejem, bílým vinným octem a ochutíme solí a pepřem. Pokud chceme, můžeme do salátu přidat také sýr feta nebo balkánský sýr.

    Tzatziky připravíme tak, že smícháme dohromady řecký jogurt, citrónovou šťávu, olivový olej, prolisovaný česnek, kopr a nastrouhanou okurku, kterou lehce vymačkáme, abychom odstranili přebytek vody. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte