Kombinace mletého masa a jakékoliv zeleniny je vždy dobrá volba. Dohromady skvělý lowcarb oběd, doplníme čerstvou zeleninou.
A poděkujeme Božence Vaculkové za recept :)
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
500 g |
500 g |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
3 stroužky |
3 stroužky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Na 1 cibuli osmahnout nakrájenou anglickou, nastrouhané kedlubny, restovat asi 10minut, potom smíchat s ostatními surovinami, vlhkou rukou dělat placičky, péct na 180°C z každé strany 20 minut, nebo smažit.
Makronutrienty
6%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 942 kJ | 2 458 kJ |
Kalorická hodnota | 225 kcal | 587 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,21 g
0,793 g |
5,77 g
2,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,221 SVJ | 0,577 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,7 g
7,87 g |
46,3 g
20,5 g |
Bílkoviny | 14,1 g | 36,7 g |
Sůl | 1,18 g | 3,09 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů