Čerstvý kapr od kamaráda rybáře, to je pane něco :).
Za kompletní přípravu skvělého jídla děkuji Luci a Davidovi :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
400 g |
400 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Příloha | |
4 kusy |
4 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
Salát | |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
2 hrsti |
2 hrsti |
10 kusů |
10 kusů |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Filety kapra si osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Necháme odležet.
-
Zatím si okrájíme brambory a dáme si je uvařit s listem celeru.
-
Připravíme si salát: natrháme na kousky, zalijeme zálivkou (prošleháme všechny suroviny) a lehce promícháme.
-
Na oleji a másle si opečeme porce kapra, z každé strany 8-10 minut, dle velikosti.
Servírujeme na talíř a radujeme se z jarní dobroty :))
Makronutrienty
47%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 468 kJ | 2 640 kJ |
Kalorická hodnota | 112 kcal | 631 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,9 g
0,535 g |
61,3 g
3,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,09 SVJ | 6,13 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,7 g
0,833 g |
26,5 g
4,7 g |
Bílkoviny | 7,48 g | 42,2 g |
Sůl | 0,615 g | 3,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů