Špagety s hráškovým pestem a ricottou jsou lehký a svěží letní recept. Zdravý a plný bílkovin. A jestli máte rádi hrášek, tak neskutečně dobrý:)
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Na těstoviny: | |
|---|---|
|
160 g |
160 g |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
| Na omáčku: | |
|
200 g |
200 g |
|
lze nahradit lžící bazalkového pesta 1 hrst |
1 hrst |
|
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g |
10 g |
|
1 stroužek |
1 stroužek |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
150 g |
150 g |
Postup přípravy
-
Špagety uvaříme podle návodu na balení.
Hrášek zalijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do měkka. Česnek utřeme a necháme probublat s hráškem. Jakmile je hrášek měkký, rozmixujeme spolu s ricottou a bazalkou dohladka. Postupně přidáváme vodu, abychom dosáhli hladké konzistence. Můžeme pro zvýraznění chuti přidat trochou citronové šťávy. Osolíme a opepříme dle chuti.
Na talíři zastříkneme lžící olivového oleje, ozdobíme bazalkou, parmazánem a můžeme podávat.
Makronutrienty
66%
20%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 889 kJ | 2 462 kJ |
| Kalorická hodnota | 212 kcal | 588 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
29,1 g
1,43 g |
80,5 g
3,95 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,91 SVJ | 8,05 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,29 g
3,03 g |
17,4 g
8,38 g |
| Bílkoviny | 8,64 g | 23,9 g |
| Sůl | 1,18 g | 3,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













