U nás velmi oblíbené lowcarb jídlo. Večer si naložím, druhý den mám do 30 minut nízkosacharidový oběd na stole, pochutnají si i děti. Pro ty ovšem vynechávám chilli.
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
800 g |
800 g |
|
150 g |
150 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
3 lžičky |
3 lžičky |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
5 cm |
5 cm |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
| Omáčka | |
|
30 g |
30 g |
|
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 400 g |
400 g |
|
150 g |
150 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky o velikosti cca 2x 2cm. Suroviny na marinádu smíchejte ve větší míse společně s nakrájeným kuřetem. Marinujte minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc. Pro děti vynechte chilli, kari koření můžete nahradit také sušenou kurkumou. Pokud vám sedí citron, můžete do marinády nastouhat také kůru z poloviny citronu.
-
Do velké pánve dejte máslo, do rozpáleného vkládejte kousky masa a restujte asi 5 minut.
Přidejte rajčata, šlehačku, xylitol a sůl, společně duste asi 20 minut.
-
Na talíři dozdobte čerstvým koriandrem.
Jako příloha se hodí květáková rýže, LC placky či knedlík.
Jídlo lze bez problémů zmrazit, doporučujeme ale přidat smetanu až po rozmražení:)
Makronutrienty
15%
54%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 531 kJ | 2 116 kJ |
| Kalorická hodnota | 127 kcal | 506 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,42 g
1,7 g |
13,6 g
6,76 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,342 SVJ | 1,36 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,05 g
3,77 g |
28,1 g
15 g |
| Bílkoviny | 12,4 g | 49,3 g |
| Sůl | 0,936 g | 3,73 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













