Výborná klasika obohacená o jasmínovou rýži. Na tomto receptu si rozhodně pochutnáte.
- 1h
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Roštěná | |
---|---|
hovězí přední vysoký roštěnec, rib eye steak 1 500 g |
1 500 g |
120 g |
120 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 g |
1 g |
80 g |
80 g |
500 ml |
500 ml |
Rýže | |
800 g |
800 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1,5 litrů |
1,5 litrů |
Postup přípravy
-
Maso naporcujeme, z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí. Z obou stran maso obalíme v hladké mouce a zprudka orestujeme na pánvi.
-
Po orestování maso naskládáme do hrnce (já použila papiňáček). Ve vzniklém výpeku orestujeme cibuli a zarestujeme asi 3 lžíce mouky, vše přidáme do hrnce k masu, zalijeme vývarem, aby bylo maso potopené, uzavřeme hrnec a dusíme doměkka.
-
Poté maso vyjmeme z hrnce, omáčku dle potřeby zahustíme, případně dochutíme.
-
Rýži propláchněte, uvaříme a můžeme servírovat.
Makronutrienty
55%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 585 kJ | 1 499 kJ |
Kalorická hodnota | 140 kcal | 358 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16 g
0,417 g |
41 g
1,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,6 SVJ | 4,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,82 g
2,31 g |
12,4 g
5,94 g |
Bílkoviny | 8,23 g | 21,1 g |
Sůl | 0,528 g | 1,35 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů