Hovězí roštěná s jasmínovou rýží

Danula

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Hovězí roštěná s jasmínovou rýží

Výborná klasika obohacená o jasmínovou rýži. Na tomto receptu si rozhodně pochutnáte.

Postup přípravy

  1. Maso naporcujeme, z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí. Z obou stran maso obalíme v hladké mouce a zprudka orestujeme na pánvi.

  2. Po orestování maso naskládáme do hrnce (já použila papiňáček). Ve vzniklém výpeku orestujeme cibuli a zarestujeme asi 3 lžíce mouky, vše přidáme do hrnce k masu, zalijeme vývarem, aby bylo maso potopené, uzavřeme hrnec a dusíme doměkka.

  3. Poté maso vyjmeme z hrnce, omáčku dle potřeby zahustíme, případně dochutíme.

  4. Rýži propláchněte, uvaříme a můžeme servírovat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte