Je to mňam nízkosacharidový oběd či večeře...
- 8h
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
4 stonky |
4 stonky |
Postup přípravy
-
Maso jsem nakrájela na větší kousky, nasolila, opepřila, oplácala plnotučnou hořčicí, zakápla sójovkou a worcestrem a nechala v ledničce odpočívat, zatímco jsem byla v práci.
-
Pak jsem maso zprudka osmahla na sádle ze všech stran a nechala dusit. Přidala jsem cibuli a nakládaný zelený pepř, ke konci červenou papriku a řapíkatý celer. Jako příloha květáková kaše s máslem.
Makronutrienty
7%
55%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 671 kJ | 1 773 kJ |
Kalorická hodnota | 160 kcal | 424 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,02 g
0,657 g |
5,34 g
1,73 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,202 SVJ | 0,534 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,5 g
5,17 g |
27,7 g
13,7 g |
Bílkoviny | 15 g | 39,7 g |
Sůl | 1,25 g | 3,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů